Oštěpař Veselý: Nittio meter? Kanske kommer senare i år

Han kastade två spjutkastare år under de senaste åren, nästan magiska gränsen på nittio meter. De tjeckiska idrottare till senast lyckades Jan Zelezny, hans spelare inklusive regerande världsmästaren Vítězslava Veselého (32) för deras långa timmar väntar fortfarande. “Hazu stadigt ganska långt och det blir i spjut som är en av de två raserna, när den flyger iväg. Jag hoppas att detta år kommer “han tror att nuvarande fjärde man av världens tabeller.

Efter tre långa år av friidrott fans kan återigen titta på den långa kast spjut (kenyanska Julius Yego kastade 91,39 meter i juni, Keshorn Walcott Trinidad månad senare 90,16 meter).Genom honom det någonsin gör, det kommer inte betsafe låta Vítězslav Veselý rösterna. “Det skulle göra mig att känna något lyfte trycket? Inte alls “, säger definitivt en man som kommer att vara en månad för att försvara VM-titel och förberedd för en seger betsafe i Diamond League. Vid den i sista tävlingen i Monaco slutade tvåa (85.44 meter prestanda).

Vad var din syn på loppet i Monaco?
Förhållandena var vackra, vackra stadion . Med detta i åtanke, kastade i genomsnitt ingen stor höjd. Och från min synvinkel…Jag var lite orolig igen med en kortare upptakten, men det är en sådan evergreen, som jag måste ta itu med. Jag fångade inte en timme, jag var betsafe nära linjen.Jag hade lite tekniska problem – jag kastade alla samma kast, varken faktiskt missat

Short start…är en arena som kommer ur denna synvinkel med dig
Enligt reglerna.? du börjar bli 33-36 m. Jag har det någonstans på cirka 35 meter, kan det vara lite kortare, skulle det inte ha inriktade så mycket, som på spikar. Men många arenor, är det oftast bara runt 33. Dessutom gjorde jag en liten förändring i teknik, som jag fångade, jag har ändrat min delegation, men jag har ändrat den så att den fortfarande behöver lite mer utrymme. Så behovet vuxit lite mer distans.Men det är, det finns ingenting kan göra åt det.

I år redan två spjutkastare kastade 90 meter. Hur ser du på att övervinna detta avstånd?
Det var en bra fest, som de lyckats i det ögonblicket, för dem var det ett personbästa med fyra meter. Och det är bara om huruvida det kommer att leda till någon annan, även mig. Bara sak att kasta en bra en timme .?

Vad du föreställt idealiska förutsättningar för en bra en timme
Idealiska förhållanden spelar troligen en roll, men inte så viktigt. Främst måste det ideal gör du.Bara kasta det i de mest idealiska förhållanden, som för närvarande är i lager.

Tror du att nittio i dina förmågor och möjligheter?
att tro att det kan, men det var inte jag ännu. Så för att visa det, så jag vet att det var i min förmåga. Jag skulle vilja säga så här: Hazu stadigt ganska långt och det blir i spjut som är en av de två raserna, när den flyger iväg när den möter. Och det hände mig ännu.Jag hoppas att detta år kommer att nepromrhám.

Det var en av dina mål för den här säsongen för att övervinna personliga rekord, som du har från 2012 (88,34 m kvalifikations för OS)?
jag förutser inte några specifika mål, men om du vill övervinna personliga rekord, så jag inte behövde konkurrera. Det sker automatiskt att personen vill förbättra och uppnå ytterligare uppfylls.

Känner du dig som en lång fest tryck eller uppmuntran snarare går? Under de senaste tre åren eftersom ingen kunde kasta längre än 90 meter.
Det är bara en återspegling av det faktum att disciplinen i genomsnitt gick fruktansvärt upp.Det finns ett fåtal personer som har möjlighet att konsekvent kasta över 85 meter, och från betsafe det då blir det av nittio meter kast. Eftersom trycket inte uppfattar det, är varje lopp igen, det finns alltid en blandad kort, när den flyger ut för andra gången till en annan när det snett. Det är bara. Snarare jag fokusera på mig själv. Jag kan inte se att han redan har kastat så mycket. Och det fick mig att vilja något sätt lyfts trycket? . Inte alls

senaste kastas 90 meter Andreas Thorkildsen under 2011, sedan ett par år, dessa kastar länge dåligt. Har du någon förklaring till det?

Byte av generationer. Det är en sådan naturens lag, kan man säga.Varje disciplin har sina egna styrkor och några dämpnings år. Även när Thorkildsen kastade nittio och bakom det stora hålet. Det fanns Thorkildsen, Pitkämäki, ibland föreföll någon annan, men i grund och botten han kastade 88, så det betydde nästan alltid vinna. Nu tror jag att, i genomsnitt, är det bättre, även om det gungar eller inte något extra längre än att kasta dem i sina bästa år.

Tabeller leder kenyanska Julius Yego, som kastade i juni i Birmingham 91 39 m. Vad känner du nu när du ser honom på tävlingarna? Att det är det precis utanför muren, och nu sparar innan MS?
Han gjorde i Birmingham och ser att han är lite rörs, med huvudet.Han vill kasta bort igen, men han bortskämd liten teknik. Mycket det går galen och kan inte hitta den. Inte så avslappnad, han vill sätta det ett fruktansvärt slag, vill han ge bort igen, men denna binder honom lite.

Yego lärt spjut och så de såg på youtube fest din tränare Jana Železného. Du kan också inte undersöka vad han studerade?
Varje spjut fotsvamp tittar på videon, är det naturligt. När någon kastar bort och tittar vilken teknik den kastade. Yego är mer talande i den meningen att de hade ingen i Kenya som berättade hur man gör det på rätt sätt, och det enda sättet var här som video.

Vad du i samband med devadesátimetrovými fest säger tränare?Lugnar du nevybláznili, koncentrera sig på dig själv?
inte berätta något specifikt, inte täcka det.

I Monaco dig med Jakub Vadlejch båda slutade på pallen, Kuba för att förbättra personbästa. Manifesteras genom den goda förberedelser har du prisade innan säsongen?
Att förbereda en succé och det är bra att det visar på resultaten eftersom det inte alltid regeln. Det är en sak, och det är också frukten av den totala beredningen långsiktigt och Honzy Železného arbete med oss. Allt tar tid, varje tävlande måste absorbera lite att hitta, och då kan det börja kasta.Det betyder inte att han kommer att ha den mest idealiska praktiken kommer den automatiskt kasta bort. Alla har något att bosätta sig i huvudet. Det är uppenbart att Kuba har faktiskt hittat något och det inte ha en så stor prestanda svängningar.

The Diamond League i New York har haft mindre problem med ljumsken. Nu är det medicinskt okej?
Jag har problem med ljumsken efter varje lopp. New York var specifik att jag inte avsluta loppet, att det värre än vanligt. Det har varit en sådan del av min racing. Ljumske var så bra att jag kunde gå i Monaco sex försök, vilket är bra.Nu framför oss är MS, och finns det tillräckligt med tid för att ge det hela tillsammans än nödvändigt när loppet oftare.